Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Keszthely képes leírás - Balatoni turizmus.tlap.hu
részletek »

Keszthely - Balatoni turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balaton-turizmus.tlap.hu » Keszthely
Keresés
Találatok száma - 4 db
Balaton Színház

Balaton Színház

Szeretettel köszöntjük honlapunkon. Reméljük elnyeri tetszését a gazdag programkínálat. Használja bátran oldalunkat, ajánlja barátainak és ismerőseinek is, és mondja el nekünk véleményét a rendezvényeinkről, honlapunkról.

Fekete leves, a kávéfőzés története

Fekete leves, a kávéfőzés története

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Fazakas Kimmel gyűjtemény közös, utazókiállítása június 3-től Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban látható. Miben készül a török és miben a német feketeleves, és mit köszönhet a kávékedvelő Európa egy nyolcvanesztendős párizsi érseknek? Milyen lokomotívokkal kísérleteztek az olasz konstruktőrök? Mi történik pontosan a kotyogó vagy a karos presszógép belsejében? Ha mindezekre - és még sok más érdekességre - kíváncsi, több száz kisebb-nagyobb kávéfőzővel várjuk a kávé, a technika és a történelem szerelmeseit.

Keszthely turistáknak

Keszthely turistáknak

Keszthelynek a középkorban két központja volt, a mai Fő tér és a kastély környéke, a látnivalók többsége ma is e két helyen és az őket összekötő sétálóutcában láthatók. A városnézést kezdjük a Fő téren. Itt található a Városháza, benne a Polgármesteri Hivatal, amelynek alapjai 18. századiak, mai formájában copf stílusú. A tér meghatározó épülete a ferences rendi kolostor és temploma, amely a törökkorban végvárként szolgált, szentélyében láthatók hazánk legnagyobb felületű gótikus falfestményei. A tornyot az 1880-as években építették hozzá, de a rózsaablak eredeti.A templom előtt a millennium évében állították fel az alapító Lackfi István nádor lovas szobrát.

Zenegépek és gramofonok múzeuma

Zenegépek és gramofonok múzeuma

Kizárólag mechanikus szerkezetű zenegépek, kíntornák, muzsikáló dobozok és gramofonok garmadája látható és persze hallható abban a múzeumban, amelyet egy nemrég Svájcból Magyarországra települt gyűjtő nyitott meg Keszthelyen.

Tuti menü