Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Déli part települései - balatoni turizmus képes leírás - Balatoni turizmus.tlap.hu
részletek »

Déli part települései - balatoni turizmus - Balatoni turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balaton-turizmus.tlap.hu » Déli part települései - balatoni turizmus
Keresés
Találatok száma - 7 db
Balatonberény

Balatonberény

A fürdőzők, napozók számára a strandolási lehetőséget a községi textiles, valamint a déli parton egyedüli naturista strand biztosítja. A textiles strand területe 5346 m2, befogadóképessége 1000 fő. A strand gondozott, tiszta, s lassan mélyülő vize a kisgyermekes családok részére is ideális strandolási lehetőséget nyújt. A strand területén több melegkonyhás étterem, büfék és presszók biztosítják a vendégek kiszolgálását. Többek között gyermekmedence, vizibicikli- és csónakkölcsönzők, sportpályák állnak a strandolók rendelkezésére. A strand főépületében kozmetika, fodrászat, cukrászda valamint valutaváltó is működik. A községi strand június 1-jétől - augusztus 30-ig tart nyitva.

Balatonboglár

Balatonboglár

A 6300 lakosú városka a Balaton déli partján fekszik, lankás, dombos, szép vidéken. Keleten Balatonlelle, nyugaton Fonyód, a tó északi partján, szemben Révfülöp a szomszédunk. Környezeti kultúránkat a szőlő és a gyümölcs uralja évszázadok óta, melynek feldolgozását a közelmúltig a BB végezte - világszínvonalon. A római korban Pannóniának nevezett vidék fontos kereskedelmi út része, és bár a történelem viharai, a török hódoltság megannyi válságot hozott, a jelleg alapjaiban megmaradt. Az ökrös és lovas szekereket felváltotta a Déli Vasút, és a múlt század végének gazdasági fellendülése vállalkozó szellemű iparos és kereskedő családok letelepedését eredményezte. Felfedezték a tó szépségét, Balatonboglár varázsát, és a kis falu óriási fejlődésnek indult.

Balatonszárszó

Balatonszárszó

Balatonszárszó családias hangulatú üdülőhely a déli part közepén. Kulturális hagyományai, jelentősége sokak előtt ismert. Itt élt egy ideig, és itt írta szép verseinek egy részét József Attila. Mindezek mellett Szárszó a turizmusban is előkelő helyet foglal el. Itt található a déli part legjobb strandja, amely különösen a kisgyermekes családoknak jelent igazi paradicsomi körülményeket.

Családbarát szállás a Balatonnál

Családbarát szállás a Balatonnál

Kényelmes apartmanház a Balaton déli oldalán, Zamárdiban. Kedvező árajánlatokkal szolgálnak azoknak, akik Zamárdiba készülnek nyaralni. Elsősorban családoknak ajánlottat az apartmanok, hiszen akár 4-6 főt is el tudnak szállásolni. Az apartmanok jól felszereltek, jó közérzetet biztosítanak. A képgalériában megtekinthetőek az apartmannal kapcsolatos képek. Változatos programokat (borkóstoló, kalandpark, gokartozás, paintball, stb.) kínálnak mindenkinek. Az online foglalás segítségével gyorsan és egyszerűen van lehetőség szállást foglalni.

Fedezze fel Fonyódot!

Fedezze fel Fonyódot!

Fonyódról tárul szeme elé a Balaton legszebb panorámája, akár a Várhegyi vagy Sípos hegyi kilátóról tekint a Balatonra, egy lenyűgöző kép a keszthelyi öböltől a tihanyi félszigetig. A gyönyörű panorámán kívül több oka is van Fonyód mellett dönteni. Nálunk mindent megtalál, amit egy balatoni üdülés nyújthat.

Ha hideg a Balaton, tippek unatkozó turistáknak

Ha hideg a Balaton, tippek unatkozó turistáknak

Ha túl hideg a Balaton vize, akkor sem kell a nyaralóbban ülniük a turistáknak. A déli part egyre több attrakcióval szolgál a vendégeknek. Ha hideg a Balaton, irány a kenyérgyár! Mármint a siófoki, a 320 fok. Persze, csak a nevében ilyen forró - ezen a hőfokon sütik a kenyeret -, a hatalmas terek hűvösében kulturális élménnyel gyarapodhat a látogató. A Juhász László helyi vállalkozó által a hajdani kenyérgyárból és szikvízüzemből megálmodott kulturális-tudományos-művészeti központ tervei készek, a pénz azonban még nem állt össze a felépítésére, de addig sem hagyják kihasználatlanul. Most például Nyaraló művek címmel kortárs művészek habkönnyű nyári tárlata látható, melyre a város több pontján is meghökkentő műalkotások hívják fel a figyelmet. Hogy aztán ezzel sikerül-e a remélt látogatószámot a Foki-hegy szélére csalogatni, annak Juhász Lászlóék a megmondhatói, a magunk részéről melegen ajánljuk a tárlatot. Világító Békét a világnak! felirat, a szájában olajágat tartó békegalambbal - ez még csak az udvar. Odabent Instant birkanyáj: birkák a fotókon és tapinthatóan is, több száz példányban. Aztán gumijaikkal összefont, plafonról lógó kerékpárok, Ytongba vájt Hiller István, az egyik teremben a 2006-os események peregnek öt képernyőn, a másikban a Nasa épp bejelenti, hogy élőlényekre jellemző jelenségeket mutat a Marsról származó kőzetminta.

Taxi rendelés - Fix Transzfer árak

Taxi rendelés - Fix Transzfer árak

A Taxi Zamárdi fix transzfer árakkal várja az utazóközönséget a Balaton déli partján, éjjel-nappal hívható 06 30 715 0000 telefonszámon. Egyterű klimatizált autónkban akár 6 fő is utazhat, bankkártyát is elfogadunk. Az előre fixált transzfer árakkal Ön már előre kiszámolhatja a fuvarköltséget, és azzal tervezhet is. 30 éves taxis múlttal, alapos helyismerettel várjuk a hívásokat, de akár előre megbeszélt időben is helyszínre érkezhetünk. Zamárdiból számos településre fix transzfer árakon szállítjuk utasainkat, ilyen pl.: Szántód, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonendréd, Balatonszabadi, Balatonőszöd, Siófok kiliti, Siófok.

Tuti menü