Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Északi part települései - balatoni turizmus képes leírás - Balatoni turizmus.tlap.hu
részletek »

Északi part települései - balatoni turizmus - Balatoni turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balaton-turizmus.tlap.hu » Északi part települései - balatoni turizmus
Keresés
Találatok száma - 4 db
Ábrahámhegy

Ábrahámhegy

A Balaton északi partján, a Badacsony-hegytől keletre, Révfülöp községtől 5 km-re, a 71-es út mentén található Ábrahámhegy. 2,8 km-es tóparti szakasz, 7 km2 terület és 5 km2 vízfelület tartozik a településhez. Ábrahámhegy a Balaton egyik legkedveltebb fürdőhelye, mert egyrészt hegyei félkör alakban nyugatról és északról elzárják, védik a szelektől, másrészt egy völgykatlanban húzódik és így klímája melegebb a környezeténél.

Balatonfűzfő

Balatonfűzfő

A csendes, barátságos, rendezett és folyamatosan szépülő település kedvező természeti és épített adottságaival várja az itt élőket és az idelátogatókat. A Bakony hegyei felől érkező szelek, a mély és így a legtisztább vízű fűzfői öböl ideális helyszínt jelent a vízisportok szerelmeseinek: az élénk vitorlás- és szörfélet, a gazdag horgász-zsákmányok tanúsítják ezt. Pezsgő sportélete, a neves Balaton uszoda, a sportstadion labdarúgó, villanyfényes kosár- és teniszpályái messze környékről is vonzzák az aktív pihenésre vágyókat. A magas napfényes órák, a strandolás kulturált körülményei ideális helyszínt jelentenek a családi időtöltésnek. Balatonfűzfő ugyanakkor a városi léthez nélkülözhetetlen, további fejlődés előtt áll: új városközpont tervei körvonalazódnak, vitorláskikötők épülnek, s tovább szépülnek köztereink, folyamatosan épülnek útjaink.

Örvényes

Örvényes

A település hamar fejlődésnek indult. A község római katolikus templomát az 1700-as években építették meg. Örvényes látnivalókban gazdag település. A XVIII. században újjáépült népi műemlék stílusú molnárházban ma néprajzi és népművészeti gyűjteményt láthatunk. Szintén a XVIII. századból való műemlék a barokk stílusú, kétnyílású kőhíd, melyet Szent-János szobra ékesít. A falu környékén egy római kori villa és fürdőépület romjait is láthatjuk. A falu főleg idegenforgalmából él. A Balaton-part közelsége miatt sokan érkeznek ide a nyári időszakban. Sok embert vonz a kis falu csendje és nyugalma is. Örvényes környéke kiváló kirándulóhely. Kellemes sétát tehetünk a környéken és megismerhetjük a vidék növény- és állatvilágát.

Újra megnyitotta kapuit a balatonfűzfői csillagvizsgáló

Újra megnyitotta kapuit a balatonfűzfői csillagvizsgáló

A Balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete (Vácisz) uniós pályázati forrásból 53,3 millió forintot nyert el az 1960-as években átadott, szombaton újra megnyitott csillagvizsgáló felújítására és új eszközei beszerzésére. Az egyik legfontosabb ajándéka a Csillagvizsgálónak, hogy megtanít minket a magasba, a távolba nézni, meglátni a messzeségben a lehetőségeket.Balatonfűzfőn nemcsak a világ jön közelebb hozzánk a Csillagvizsgálóban: a Kultúrközpont rendezvényeinek köszönhetően az emberek is közelebb kerülnek egymáshoz.

Tuti menü