Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Film, fotó, irodalom képes leírás - Balatoni turizmus.tlap.hu
részletek »

Film, fotó, irodalom - Balatoni turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balaton-turizmus.tlap.hu » Film, fotó, irodalom
Keresés
Találatok száma - 5 db
Balaton retro

Balaton retro

A Budapest retró I-II. után elkészült Papp Gábor Zsigmond Balaton retró című filmje, hiszen Magyarország másik fő turisztikai nevezetessége gyakran szerepelt a '60-'70-es évek reklámjaiban és filmhíradóiban. A Balaton típusfigurákat is teremtett: a 'balatoni fagylaltárus' és a 'balatoni lángossütő' a letűnt rendszer éveinek gyorsan meggazdagodó, irigyelt, de kissé lenézett első magánvállalkozói voltak. Filmünk öt fejezetben mutatja be a balatoni nyaralást és örömünkre egy régi Anna-bálból is láthatnak részleteket, megmutatva, hogyan szórakoztak anyáink és apáink 1967-ben. A film négy fejezetben mutatja be a balatoni nyaralást a Kádár-korban: 1. Balatoni üdülők (SZOT-üdülők, nyaralók, vikendházak) 2. Balatoni táborok (uttörőtáborok, KISZ-táborok, épitőtáborok) 3. Balatoni turizmus (szállodak, kempingek, szobakiadók, vendéglők, csárdák) 4. Balatoni sport (vitorlázás, horgászat, úszás, korcsolya, fakutya, jégvitorlás) 5. Balatoni rendezvények (Füredi Anna-bál, badacsonyi szüret, fodrászverseny)

Balatoni Borok

Balatoni Borok

A Balaton gyönyörű vidéke ma Közép-Európa egyik legnagyobb üdülőkörzete. Az ember és a szőlő számára egyaránt kedvező szubmediterrán éghajlat, az egyedi karakterű táj távoli vidékekről is vonzza a vendégeket. A Vinotéka-sorozat Balatoni borok című kötetéből Ön megtudhatja, hogy a balatoni borok öt borvidéken teremnek, továbbá megismerheti a balatoni borvidékek történetét, és mindent megtudhat, amit csak érdemes a balatoni borok minőségét befolyásoló tényezőkről: a különleges termőhelyről, a különleges szőlőfajtákról, a borkészítés technológiájáról, arról, hogy az északi part jellemzően fehérboros vidék, míg a déli oldalon nagyobb mennyiségben termelnek vörösbort.

Magyarország nemzeti parkjai: Balaton - Videó

Magyarország nemzeti parkjai: Balaton - Videó

Videó: A magyar tenger mellékén a Balatonfelvidéki Nemzeti Parkról 'Balaton ábránd és költészet, történelem és hagyomány,... különös magyar emberek ősi fészke, büszkeség a mútból s ragyogó reménység a jelenidőre.' Eötvös Károly

Miért szép a Balaton?

Miért szép a Balaton?

A fotóalbum gyönyörű tavunkat a Balatont mutatja több száz nagyméretű képen, melyek mellett sok tartalmas és érdekes információt találunk a leírásokban, melyek a tó kialakulását, történelmi múltját, településeinek, várainak, természeti és kulturális értékeinek sokszínűségét mutatják be. A sok kis település és eldugott hely mellett Balatonfüred, Keszthely és Siófok kiemelt terjedelemben szerepel a könyvben.

Webkamerák

Webkamerák

Az ország különböző részein felállított webkamerák segítségével élőben pillanthatunk be egy-egy város életébe. A Balaton környéki települések: Hévíz, Balatonalmádi, Balatonboglár, Balatonkenese, Balatonfenyves, Szárszó.

Tuti menü