Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ökoturizmus képes leírás - Balatoni turizmus.tlap.hu
részletek »

Ökoturizmus - Balatoni turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balaton-turizmus.tlap.hu » Ökoturizmus
Keresés
Találatok száma - 4 db
Az ökoturista tízparancsolata

Az ökoturista tízparancsolata

Felelősségteljes turistaként a természetben mindig betartom ezeket a szabályokat, a magam és a természet érdekében is! A természetjárásra készülve előnyben részesítem a vonatot, kerékpárt. Megfontolom, hogy ha autóval utazom, barátaimmal közösen használom a gépkocsit. A természeti területet gyalog járom be, vagy csak az engedélyezett közlekedési eszközt veszem igénybe. Amikor barangolásra készülök, jól megválogatom az öltözetemet és a szükséges eszközöket. Alkalmazkodom a természethez, hogy minél többet megismerhessek belőle.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A Nemzeti park az ország jellegzetes, természeti adottságaiban lényegesen meg nem változtatott, olyan nagyobb kiterjedésű területe, melynek elsődleges rendeltetése a különleges jelentőségű, természetes növény- és állattani, földtani, víztani, tájképi és kultúrtörténeti értékek védelme, a biológiai sokféleség és természeti rendszerek zavartalan működésének fenntartása, az oktatás, a tudományos kutatás és a felüdülés elősegítése. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park (továbbiakban: nemzeti park) hazánk nyolcadik nemzeti parkja. Az 56.997 hektár területű nemzeti park magában foglalja a Balaton-felvidéki régió mellett a Kis-Balaton területét. Az ország egyik legjelentősebb és leglátogatottabb turisztikai területe, hazánk természeti szépségekben egyedülállóan gazdag vidéke.

Fekete István és Matula bácsi nyomában

Fekete István és Matula bácsi nyomában

Látogatás Fekete István író emlékszobájához és a Tüskevár regényből ismert Matula bácsi kunyhójához a Diás-szigeten. A túrára saját gépkocsival érkeznek vendégeink. A Kutatóháztól indulva közel 3 km megtétele után szállunk ki az autóból, innen egy rövid séta megtételével jutunk be a Diás-szigetre. A Diás-szigeti túra keretében bemutatjuk a Matula kunyhót, valamint a Berek írója, Fekete István és a természettudós Vönöczky Schenk Jakab emlékszobáját. Diák- és óvodás csoportok számára rövid foglalkozásokat is tartunk a halászatról és a terület halairól, megvizsgáljuk a Zala-folyó makrogerinctelen lakóit, továbbá a Kis-Balaton kincsesládájába' pillantva is igazi érdekességeket lelhetünk.

Túra a Kis-Balatonnál

Túra a Kis-Balatonnál

A szigeten kilátórornyokból lehet a Kis-Balatont megfigyelni. A közel 2 km hosszú 'Búbos Vöcsök' tanösvény 15 állomásának a bejárásához kb. egy-másfél órára van szükség. A tanösvény elsősorban a tó madárvilágát mutatja be, de megismerhetjük a denevérek itt élő fajait is, valamint a Kis-Balaton történetét.

Tuti menü